Uitgelichte vacatures

Bird & Bird – Masterclass 24CODE

Op 6 juni klokslag 11.00 uur begint 24CODE, de masterclass van Bird & Bird. Word jij helemaal blij van het kraken van codes, ga je graag aan de slag met juridische vraagstukken, presteer je goed onder druk en heb je veel interesse in de nieuwste technologische ontwikkelingen? Dan is 24CODE echt iets voor jou.
Op 7 juni sluiten we rond 19.00 uur af met een borrel op het strand. Een flinke dosis gezelligheid en oplettendheid verzorg jij, de rest regelen wij!

Ben jij derde- of vierdejaars rechtenstudent en meesterlijk goed in het bedenken van creatieve oplossingen? Meld je dan nu snel aan voor 24CODE via deze link. De deadline om je aan te melden is donderdag 16 mei. In de week van 20 mei vinden er gesprekken plaats en uiterlijk 24 mei krijg jij te horen of je mee mag!

Enthousiast geworden, maar nog vragen? Bel gerust met onze recruiter Marlou Arnouts via 070 – 383 8927.

Advocaat-stagiare Brinkhof

Instagram - vacature IE (002)brinkhof

Brinkhof zoekt een scherpe en ambitieuze jurist die zaken over alle facetten van merken en handelsnamen, (beschermde) productbenamingen, productvormgeving en reclame wil voeren.
Herken jij jezelf in de focus en ambities van Brinkhof? Neem dan contact op met Jeanette Westerhoven via jeanette.westerhoven@brinkhof.com.

Interesse in Brinkhof, maar niet in deze specifieke vacature? Kijk dan hier nog even verder.

Stage IE bij niche uitgeverij deLex

Over deLex
deLex is een niche uitgeverij op het gebied van intellectuele eigendom, IT en privacy. Wij publiceren verschillende vakbladen zoals AMI, Data, Cybersecurity & Privacy en Berichten Industriële Eigendom, organiseren jaarlijks tientallen congressen en hebben een actieve webredactie die onze lezers op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IE, IT & privacy, reclamerecht en Life science & recht. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste studenten die affiniteit hebben met IE!

Stage webredactie (doorlopend):
Bij deLex hebben we plaats voor een doortastende, enthousiaste en kritische stagiair(e) die kennis wil maken met de werkzaamheden van een juridische uitgeverij en zich wil verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen de specifieke juridische vakgebieden. Het gaat om een stage (met stagevergoeding) voor 2 à 3 maanden voor een masterstudent. Tijdens de stage zal je je bezighouden met redactionele taken voor de websites, maar natuurlijk blijft er genoeg ruimte om andere interesses binnen de uitgeverijwereld in de praktijk te brengen. We zorgen samen voor een stage die helemaal aansluit op jouw wensen en interesses. Daarnaast ga je mee naar alle congressen, waar de meest vooraanstaande advocaten en onderzoekers binnen de IE-wereld ook aanwezig zijn. Deze stage is dus ook geweldig voor je netwerk!

Interesse?
Heb je interesse in bovenstaande vacature? Neem dan contact op met Claudia Zuidema voor een informeel gesprek! Mail je cv en korte motivatie naar czuidema@delex.nl. Verdere vragen? Bel dan naar 020 – 345 22 12 of stuur een mail naar info@delex.nl.

Studentstage Visser Schaap & Kreijger

Door verhindering van een andere kandidaat heeft Visser Schaap & Kreijger gedurende de maand mei ruimte voor een student-stagiaire voor 4 of 5 dagen in de week. Visser Schaap & Kreijger is een toonaangevend niche-kantoor in Amsterdam.
Interesse? neem contact op met:
Patty de Leeuwe, advocaat
T: +31 20 723 8905
M: +31 6 29 49 99 28
E: patty.deleeuwe@ipmc.nl

Stagiaire IP React

React is een not for profit anti-counterfeiting organisatie. Vanaf april 2019 hebben we ruimte voor een stagiaire binnen ons juridische team.

Bedrijfsprofiel
React is een cooperatie opgericht 1991, die wereldwijd de handel in namaak bestrijdt. Onze leden zijn rechthebbenden van nationaal en internationaal bekende merken. Kijk voor meer informatie op react.org.
React heeft ongeveer 150 werknemers wereldwijd en is actief in meer dan 90 landen. Een klein juridisch team in Amsterdam en Nijmegen ondersteunt de anti-counterfeiting activiteiten van alle React kantoren en partners.
Deze vacature biedt een unieke kans voor een stagiaire die graag leert over alle aspecten van de nationale en internationale IP (handhavings)praktijk en die graag kennismaakt met ons wereldwijd zakelijke netwerk.
Standplaats voor deze stage is Nijmegen.

Functieomschrijving
Je werkt samen met de juristen en partneradvocatenkantoren van React. De werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden van cease and desist letters, processtukken en domeinnaamprocedures. Je zult nauw samenwerken met collega’s die zich bezighouden met online onderzoek en handhaving en je bent in staat te beoordelen of sprake is van inbreuk op IE-rechten. Je bent tevens bereid online onderzoek te doen en klachten te schrijven voor domeinnaamprocedures.
Kennis van online handhaving in het Intellectuele Eigendom is belangrijk voor deze functie. We zijn op zoek naar een masterstudent Intellectuele Eigendom die oplossingsgericht is, goed zelfstandig kan werken en initiatief neemt. Goede kennis van het Engels is belangrijk, net als servicegerichtheid.

Functie eisen
Een (bijna) afgeronde rechtenstudie met een master Intellectuele Eigendom.
Oplossingsgericht en bereid en in staat zelfstandig te werken.
Goede communicatieve vaardigheden en servicegericht.
Goede kennis van de Engelse taal.

Geinteresseerd in deze stage? We zien je sollicitatie graag tegemoet. Stuur je motivatiebrief (gericht aan Mw. Vermeulen) met CV (in het Nederlands) graag vóór 1 mei 2019 naar legal@react.org.